Ik ben zo moe en toch blijf ik slecht slapen. Kan ik hier iets aan doen?

Heel wat mensen ervaren op een bepaald moment in hun leven dat ze slecht slapen. Meestal is dit een tijdelijk gegeven dat gerelateerd is aan stress of andere factoren. Maar wanneer slecht slapen een veel voorkomend probleem wordt en de alledaagse activiteiten belemmert, dan heb je misschien wel een slaapstoornis. Een slaapstoornis veroorzaakt meer dan enkel vermoeidheid overdag. Het gebrek aan een gezonde slaap kan een negatieve invloed hebben op jouw energie, emotionele balans en gezondheid.

Daarom is het belangrijk om stappen te ondernemen wanneer je slecht slaapt. Een goede slaaproutine en een verbeterd slaapritme zal zich gaan vertalen in beter slapen op lange termijn. Slaapstoornissen kan je ook aanpakken door veranderingen aan te brengen in je levensstijl. Wanneer je bijvoorbeeld meer lichaamsbeweging hebt en je stress leert managen, dan zal je slaap ook een meer verkwikkend effect hebben.

Als een verbeterde slaaproutine niet meer voldoende is om van een slechte slaap af te komen, dan kun je dit het beste bespreken met je arts. Deze zal de slaapstoornis analyseren en op basis daarvan advies geven over wat te doen.

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
MetaSleep® is een product van

NIEUW: Bekijk de tv-spot
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer